Mellangården
  STARTSIDA SORTIMENT OM BÄREN HISTORIA BILDER LÄNKAR KONTAKT ÅTERFÖRSÄLJARE
 


TIPS

 


Rosenkvittenmarmelad

Smulpaj med äppelbitar, aroniabär med lite kanel och ingefära är väldigt gott. Alla har sina favoritrecept till pajer – testa och grädda!!!
Lite lösvispad grädde till. Supergod fika!

Rosenkvittenmarmeladen är väldigt god till Brieost och liknande mjuka ostar.
Passar även väldigt bra till fläskkött, revbensspjäll, fläskfilé, lammkött med lök/skysås blandat med rosenkvittenmarmeladen.

Fågel, Kyckling, anka, kalkon passar det också väldigt bra till.. Tunt rivna rotgrönsaker/lök ihopblandat med en burk rosenkvittenmarmelad,
smaka av. Gott tilltugg till måltiden.

Gott till att baka även syltkakor. Fyllning i konfektyr. Till grädde och våfflor. Desserter av olika slag. Fantasin väljer!

Aroniamarmelad

Hårda ostar passar väldigt bra till Aroniamarmeladen, där bären är lite lätt mosade och många bär i varje burk, därav mindre mängd socker än många andra marmelader.

Många barn älskar marmeladen till pannkakor och våfflor.

Mixa Aroniamarmelad med matolja och starka goda kryddor: Marinera nöt- och viltkött. Grilla eller stek köttet. Härlig färg på köttet!

Använd Aroniamarmeladen i matbrödsdegen, som ger antioxidanter, vitaminer och mineraler samt ett mörkare bröd. Byt ut vanligt vitt mjöl till nyttigare mjölsorter och gärna lite ekologiska havregryn.

Gott att använda även till syltkakor.

Aroniasyrup

Aroniasyrup – känd från TV4 – Sveriges skönaste gårdar
En färdig säker och nyttig produkt: Använd den som en kall eller varm sås att ringla på uppdukade middagar i vänners lag. Supergott med smakupplevelser!!!

Ingredienser:
Vatten, aronia (24%), svarta vinbär, rismalt, kuzurot,
kryddor (bla persilja, paprika och vitlök),
100 gram syrup innehåller 22 gram socker och 30 gram frukt. Gott till vilt-/ nöt-/ strutskött, sallader.

TIPS: Marinera kött (ca 1 kg) med en burk Aroniasyrup, salt och vitpeppar. Ställ köttet med marinad i kyl.
Stektermometer i köttet och med smörklickar på när det ställs in i ugnen (förslagsvis 125 grader).
När köttet är färdigt, lägg köttet i folie, och gör en underbart god gräddsås av marinaden som är kvar i formen. Smaka av såsen.
Servera och njut av en nyttig och delikat middag.

Se recept ovan vad det även är gott till. Microbiologiska tester har utförts efter TV4 inspelningarna, och det är en säker produkt!
Det med tester, allt med nya etiketter och tillverkning tar tid för oss, och alla som medverkat för att få fram den här enormt fina produkten,
med så många smakupplevelser som kommer efter varandra i munnen. Varmt tack till alla medverkande!!!

En helt färdig produkt med många nyttiga näringsämnen från producerade och godkända grönsaker, som är väl sköljda och massor med arbete när det äntligen tillverkades vid Brunneby Musteri AB, Borensberg.

Mosa bara sönder ”klumpen” i burken, då det är Kuzuroten som har stelnat lite grann. Den innehåller mineraler som är nyttiga för oss, sök gärna information på nätet.

Nya recept av hemsidans besökare, då kan även det läggas in det på hemsidan efter test.
Skicka gärna nya recept till info@mellangarden.com Tack!Webbdesign KH Design Studio